Mobil logo

Om oss

Vallens Säteri, med anor från 1300-talet, ligger vid den gamla härvägen mellan Rössjöholm i Skåne och Laholm i Halland. Slottet, frånstyckad 1940, har bränts ned och plundrats flera gånger vid de upprepande krigen mellan Danmark och Sverige. Slottet eldhärjades senast 1801 och återuppbyggdes på de två meter tjocka gamla gråstensmurarna.
 

Säteriet förfogade över 10.000 ha mark under storhetstiden. Många skrönor finns om Vallen och dess härskare och inte minst om den beryktade ridfogden ”Pål Rasmus” som bl. a. lät en kvinna brännas på bål i slutet av 1600-talet. Flera av gamla tiders härskare och härförare i norra Europa har bebott eller besökt Vallen. Den siste danske ägaren var Henrik Gyllenstierne som överlät godset 1654 till svensken och landsdomaren Magnus Durell vars släkt ägde Vallen under 278 år.

På 90-talet tog Sven och Kerstin Hallenheim över ägarskapet av Vallens Säteri (ej Slottet). Det var dom som såg till att det fina gamla sädesmagasinet renoverades med timmer från den egna skogen och började låta brudpar ha sin bröllopsfest på gården från 2009. 

Generationsskifte påbörjades 2014 då nästa generation skulle drillas in i verksamheten, Helena (dotter till Kerstin)och Fredrik Ivarsson. Då startade resan att börja utveckla Vallens säteri till en destination där människor möts, utvecklas och hyllas mitt i naturen. Planen är ett nytt hotell som ska stå klart sommaren 2025. Sedan ska vi renovera en annan gammal fin byggnad till multisal och restaurang. Redan nu söker vi talanger som vill vara med på vår resa att utveckla vår destination med oss och stå redo när vårt hotell är klart.

Helena och Fredrik Ivarsson när de sa JA på (och till) VALLEN  2014
Helena och Fredrik Ivarsson när de sa JA på (och till) VALLEN 2014

Affärsidé

Hyra ut våra unika lokaler i vår fantastiska miljö för fest, konferens, event.

Vision

Vi ska skapa en destination där människor möts, utvecklas och hyllas och kommer tillbaka om och om igen.

Värdegrund

Ett kärleksfullt bemötande och service i världsklass till alla. Hållbart medarbetarfokus; mår vi bra och trivs, kommer våra kunder att må bra och trivas.

Hört från kund

Den absolut perfekta lokalen för bröllop! Våra gäster var djupt imponerade av lokalen. En vacker o lagom rymlig lokal som med sin egna vackra konstruktion dekorerar sig själv. Vi hade mat o fest på ovanvåningen vilket gjorde att vår serveringspersonal kunde få jobba i mer lugn o ro på nedre plan där köket va, och inte behöva utsättas för den höga fest volymen hela tiden. Vilket även blev en fördel för gäster som ville få en paus från firandet Ägaren har varit trevlig hela tiden, snabb med svar på frågor och lätt att få tag på, till skillnad från många andra ställen. Vi kommer definitivt komma hit igen om vi ska anordna fler stora fester!/ Denice Strindenholm sommaren 2024

Vill du jobba MED oss?

Skicka spontanansökan på mail: helena@helenaivarsson.com
eller ring 0708-66 29 18